2016. április 23., szombat

Mézeskalács


Egy kis forralt bor, egy kis tea, karácsonyi zene, süti a sütőben és a sok finom illat keveredése. :) Próbáljátok ki egy téli estén, jó móka. :)

Hozzávalók: 500 g liszt, 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 evőkanál szódabikarbóna, 125 g cukor, 2 tojás, 125 g méz, 50 g vaj, kis víz

A szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, a vajat. Összedolgozzuk. Ha van robotgéphez dagasztóspirál, használjuk azt, de végül a kezünkkel formázzunk nagy golyót, ha nem áll össze, jöhet még a víz is a tésztába. Ha megvan a nagy gombóc, folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük. Ha kész, kinyújtjuk, kb 0,5 cm-es legyen a tészta vastagsága. Kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 5-8 perc alatt kész van, 200°C-on.

Díszítéshez: 1 tojásfehérje, kb 250 g porcukor, ételfesték

Na ez az, amit csak érzésre lehet...olyan legyen a végén a cukormáz állaga, hogy abból formázni lehessen...hamar megszilárdul, szóval gyorsan kell dolgozni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése